Proiectul „Europe Direct Arad” continuă și în anul 2019

Proiectul „Europe Direct Arad” continuă și în anul 2019

Proiectul „Europe Direct Arad” continuă și în anul 2019, implementarea acestuia fiind realizată prin Centrul de Informare Europe Direct Arad, centru aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială care este și stuctura gazdă a acestuia.

„Susținerea financiară a proiectului este asigurată de Uniunea Europeană, reprezentată de Comisia Europeană cu cofinanțare de la bugetul local. Activitățile acestui proiect sunt propuse și aprobate spre finanțare anual în urma evaluări planului anual de comunicare”, precizează coordonatorul proiectului, Oana Pârvulescu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Arad.

Astfel, Planul Anual de Comunicare pentru 2019 are ca punct de plecare Strategia de comunicare a  Centrului Europe Direct Arad 2018-2020 și cuprinde următoarele teme și priorități:

Alegerile pentru Parlamentul European din 2019

Anul 2019 – Președinția română a Consiliului UE – ”împreună pentru consolidarea proiectului european”

Cartea albă privind viitorul Europei.

Pentru anul 2019 grupul țintă al proiectului este format cu prioritate de către elevi ai claselor a XII- a, studenți, tineri, profesioniști și lideri de opinie.

Principalele activități propuse pentru anul 2019 sunt:

Eurodezbatere „Europa pentru mine”- dezbatere interactivă la nivelul liceelor și universitaților din regiunea Arad cu scopul cunoaşterii facilităților de stat membru și de cetățean al acestuia precum și importanța fiecăruia de a se prezenta la vot pentru Alegerile pentru Parlamentul European.

Euro – Formatori între egali, activitate prin care ne propunem selectarea și formarea unor tineri din licee/universități pentru a interacționa direct și între egali pe teme europene.

ZIUA EUROPEI – 9 MAI – eveniment organizat în comunitatea locală arădeană cu implicarea școlilor din Arad, organizarea Satului european cu programe artistice, simboluri europene.

CARAVANA Europe Direct – EURO-ARC are ca scop principal aducerea informației europene, specializată și actualizată către cetățenii de la nivel local și județean.

„Prietenului meu”, ediția a XI-a –  este  un concurs de creaţie prin care se produc lucrări unice de către elevii talentaţi, pe baza cunoaşterii drepturilor cetăţeneşti, a conceptelor de educaţie interculturală şi a noţiunii de inovaţie.

Puncte de informare europeană – își propune crearea de puncte de informare în județ (Peregu Mare, Pecica, Nădlac, Ineu, Sântana, Păuliș și Sebiș).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.