Taina Sfântului Maslu la filia Botfei din parohia Agrişul Mic

Taina Sfântului Maslu la filia Botfei din parohia Agrişul Mic

În duminica a doua a Sfântului Post al Paștilor, a Sfântului Grigorie Palama, în filia Botfei a parohiei Agrişul Mic, din protopoiatul Ineu, în prezența a numeroși credincioși, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu.

Sfânta Taină a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Prea Cucernicul părinte Adrian Zaha, protopopul Ineului. Din sobor au mai facut parte părintele Radu Sas, în calitate de gazdă, precum și părintele Răzvan Trif, din parohia Bocsig Gară, părintele Ioan Morar de la parohia Seliște și părintele Ciprian Tripa, de la Schitul Tămand.

În încheiere, părintele protopop a rostit o aleasă predică în care a reitereat învățămintele morale ale duminicilor pregătitoare dinaintea începerii Postului Mare, începând cu duminica Vameșului și Fariseului până la duminica Izgonirii lui Adam din Rai sau a lăsatului sec de brânză, accentuându-se gravitatea căderii lui Adam pentru neamul omenesc, cădere care a fost cauzată mai ales de nerespectarea poruncii de a nu mânca din pomul cunoștinței binelui și răului, care a fost de fapt porunca de a posti. Părintele a atras, de asemnea, atenția asupra păcatului mândriei care i-a împiedicat pe Adam și Eva să-și recunoscă păcatul neascultării înaintea lui Dumnezeu și să-și ceară iertare.

A fost, de asemnea, evocată și persoana Maicii Domnului, numită și Eva cea nouă, fiind scos în evidență rolul ei în opera de mântuire a neamului omenesc căzut prin păcatul neascultării. La final, părintele paroh Radu Sas a mulțumit lui Dumnezeu pentru bucuria de a fi împreună în rugăciune și a adus cuvânt de mulțumire tuturor celor prezenți.

Pr. Ciprian Tripa

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.