Târgul meșterilor populari, la Moneasa

Târgul meșterilor populari, la Moneasa

Meșteri populari din județul Arad, dar și din județele învecinate, vor fi pezenți în zilele de 27 și 28 august, la Moneasa, unde se va desfășura cea de-a XIX – a ediție a Târgului meșterilor populari.

Meșterii populari reprezintă una din cele mai valoroase comori ale unei națiuni, ei fiind ambasadorii tradițiilor și patrimoniului cultural ale zonelor reprezentative dintr-o țară. Cu nenumărate îndeletnici, de la sculptatul în lemn și țesut, până la ceramică sau realizarea de obiecte decorative din diverse materiale, artizanii asigură păstrarea tehnicilor și obiceiurilor tradiționale precum și transmiterea acestora din generație în generație.

În acest sfârșit de săptămână, în stațiunea Moneasa vor fi prezenți meșteri care vor pune la dispoziția publicului vizitator o diversitate impresionantă de obiecte: piese textile, port popular tradiţional şi vestimentaţie inspirată din acesta, podoabe, obiecte decorative din paie și pănuși, obiecte decorative din ceramică și sticlă, podoabe de sticlă, ornamente din dantelă și hârtie, picturi, icoane, turtă dulce, mirodenii și multe altele.

În cadrul târgului, pe parcursul celor două zile, vor avea loc și cinci ateliere susținute de meșteri populari (atelier de împletit nuiele, atelier de cusut, atelier de prelucrat lemn, atelier de pictură pe lemn și atelier de realizat podoabe din mărgele).

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad, cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei Moneasa.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.