Te-ai întrebat vreodată cât TIMP petreci în fața oglinzii machiindu-te? Dacă nu ai un răspuns, îți spun SPECIALIȘTII!

Te-ai întrebat vreodată cât TIMP petreci în fața oglinzii machiindu-te? Dacă nu ai un răspuns, îți spun SPECIALIȘTII!

Pentru a ne pune în valoare trăsăturile sau pentru a estompa micile imperfecțiuni cu care ne-a înzestrat natura, apelăm, adesea, la machiaj. Tentația machiajului apare încă din anii adolescenței, iar odată ce am descoperit ce ni se potrivește, se transformă în rutină zilnică. Dar te-ai întrebat, vreodată, cât timp petreci în fața oglinzii machiindu-te?

Cu siguranță, este o întrebare la care nu putem răspunde cu ușurință, însă, specialiștii au găsit răspunsul pentru noi.

Potrivit unui sondaj comandat de marca Vaseline femeile petrec doi ani din viață să se facă frumoase, iar produsele de machiaj le-ar costa o mică avere.

32% dintre femeile intervievate susțin că machiajul zilnic le ia 40 de minute în timpul săptămânii și ceva mai mult în weekend-uri.

Majoritatea consideră că machiajul le dă încredere în ele (58%), dar îi și impresionează pe parteneri și celelalte femei (44%). Un procent de 19% dintre femei au recunoscut că se machiază ca să fie mai drăguțe în selfie-uri.

Potrivit sondajului, femeile din Marea Britanie ar cheltui în medie 12.645 de lire (circa 17.300 de euro) pe produse cosmetice și legate de un mod de viață sănătos.

Studiul mai arată că pentru a-și crește încrederea în sine, femeile își schimbă look-ul de circa opt ori pe an, fie prin adoptarea unei noi coafuri, a unei noi culori a părului, încercarea unui nou stil vestimentar sau a unei alte tehnici de machiaj.

Foto: hercampus.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.