Teatrul Național din Novi Sad vine la FITCA 2022 cu spectacolul „Cine a ucis-o pe Janis Joplin?”

Teatrul Național din Novi Sad vine la FITCA 2022 cu spectacolul „Cine a ucis-o pe Janis Joplin?”

Cântăreață și compozitoare americană de rock și blues și personalitate marcantă a anilor ‘60,  Janis Joplin este sursă de inspirație pentru un spectacol special.

Este vorba despre un demers teatral pus la punct de Teatrul Național Sârbesc Novi Sad (Serbia) și Novi Sad – Capitala Europeană a Tineretului OPENS și prezent pe scena arădeană, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad (FITCA) 2022. Spectacolul „Cine a ucis-o pe Janis Joplin?”/ „Ko je ubio Dženis Džoplin?”, de Tijana Grumić se joacă  în zilele de 24 și 25 noiembrie, de la ora 20.30, pe scena Sălii Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Dramaturgia este semnată de Nikolina Đukanović, iar conceptul și regia – de Sonja Petrović.

„Janis Joplin aparține unei generații care a zguduit sistemul de modele și norme din lumea occidentală a anilor ‘60. A trăit în anii mișcărilor pentru drepturi civile, ai luptei pentru noi valori democratice, ai revoltei împotriva unui sistem politic care nu era dispus se schimbe, dar își dorea să fie parte a unui război. Spectacolul semnat de Sonja Petrović creează o legătură între mitul care a devenit Janis Joplin și originea acestuia. Tânăra regizoare celebrează sărbătoarea vieții artistei și, în același timp, spune povestea femeii din spatele legendei: povestea cuiva care nu a respectat niciodată cutumele timpului său”, spun creatorii spectacolului

Distribuția este alcătuită din: Dimitrije Aranđelovic, Petar Banjac, Filip Grubač, Sonja Kesler, Bojana Milanović Popović, Vukašin Ranđelović, Igor Sakač, Stefan Vukić. Echipa este completată de: Željko Piškorić (decor), Senka Ranosavljević (costume), Nada Božić and Ana Mihajlov Čupić (designeri scenografie), Tihomir Boroja (light design), Mira Beba Dobrković (coregrafie), Snežana Radovanov (regizor tehnic), Srđan Stojnović (prompter) și Nada Božić și  Ana Mihajlov Čupić (design afiș). Specatcolul beneficiază de supratitrare în limba română. Traducerea din limba sârbă a fost realizată de Octavia Nedelcu.

Biletele pentru acest spectacol, care costă 80 de lei, pot fi achiziționate fie de la casieria Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, fie  online, de pe www.eventim.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.