Mai multe articole din rubrica "" ↑

Testare periodică gratuită pentru elevi

Testare periodică gratuită pentru elevi

PSD va iniția o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor astfel încât unitățile școlare să poată continua desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, în condiții de siguranță, a anunțat deputatul Mihai Fifor într-un comunicat de presă.

„Inițiativa PSD va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România. Efectuarea testelor rapide se va putea face la cabinetele școlare, acolo unde acestea există și funcționează, la medicul de familie sau la alți furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate. Fondurile necesare pentru achiziția testelor și pentru administrarea acestora va fi asigurată din Fondul de rezervă al guvernului, a precizat Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, în condițiile în care varianta Delta a virusului este mult mai contagioasă, inclusiv în rândul copiilor și adolescenților, și ținând cont că elevii sub 12 ani nu au opțiunea vaccinării anti-COVID-19, testarea periodică a elevilor reprezintă o măsură absolut necesară pentru combaterea transmiterii virusului în unitățile de învățământ.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.