Țigări de contrabandă și materiale pirotehnice, confiscate de jandarmi

Țigări de contrabandă și materiale pirotehnice, confiscate de jandarmi

Jandarmii arădeni au confiscat, în cursul acestei săptămâni, sute de pachete de țigări de contrabandă și aproape 200 de petarde.

Acțiunile au avut loc în zona piețelor din orașul Lipova și a municipiului Arad. Jandarmii au depistat doi bărbați și o femeie care vindeau trecătorilor țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător și pungi cu tutun timbrate necorespunzător.

„Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării pachetelor cu țigări și a pungilor cu  tutun și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de  colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare de bunuri sau a mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că  acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform Legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României modificată prin O.U.G.  nr. 54/2010”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Jandarmeria Arad

Tot în aceeași perioadă, un bărbat de 63 de ani din Arad, vindea trecătorilor din zona Pieței Mihai Viteazul, materiale pirotehnice. În urma verificărilor efectuate, s-au găsit asupra acestuia, 190 de petarde. Materialele pirotehnice au fost confiscate și au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracțíune conform Legii 126 din 1995 R.

În perioada următoare, jandarmii vor intensifica activitățile de prevenire și combatere a actelor de comerț cu astfel de materiale și recomandă cetățenilor să nu achiziționeze materiale pirotehnice de la persoane neautorizate, asumându-și astfel riscuri inutile.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.