Timpi mari de așteptare la Unitatea de Primire Urgențe

Timpi mari de așteptare la Unitatea de Primire Urgențe

Timpii de așteptare la UPU Arad au crescut foarte mult în ultima perioadă din cauza numărului mare de pacienți care se prezintă la Urgențe.

Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad efectuează investigații în regim de urgență atât pentru pacienții care se prezintă cu diferite afecțiuni medicale cât și pentru persoanele cu suspiciune sau deja confirmate cu virusul SARS CoV-2. În cadrul unității există circuite medicale separate, special amenajate încă din primul val al pandemiei.

Tot în cadrul Unității de Primire Urgențe au loc și evaluările medicale pentru pacienții diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 care nu necesită internare. Aceste evaluări constă în consulturi medicale de specialitate, efectuarea unui set de analize de sânge precum și a unor investigații imagistice. Deoarece acești pacienți rămân mai multe ore în urgențe, până la finalizarea investigațiilor sau până la internare, sunt sfătuiți să își aducă de acasă un pachețel cu hrană, deoarece spitalul nu poate asigura hrana pentru pacienții din urgențe ci doar pentru cei internați pe secții – conform legislației în vigoare.

„Peste 170 de pacienți se prezintă zilnic în Unitatea de Primire Urgențe. Medicii fac tot posibilul să efectueze investigațiile medicale în cel mai scurt timp însă, există timpi de așteptare de câteva ore deoarece pacienților care vin pentru evaluările medicale pentru infecția cu SARS CoV-2  li se efectuează atât analize medicale, consulturi de specialitate cât și radiografii sau tomografii computerizate. De asemenea, există cazuri în care, în urma evaluării medicale, pacienții necesită internare, fapt care duce la creșterea timpilor de așteptare până la transferul pe o secție COVID-19. Îi sfătuim pe acești pacienți să își pregătească un pachețel cu mâncare pentru cazul în care vor avea nevoie, deoarece spitalul nu poate asigura hrana pacienților care se prezintă în UPU ci doar pe a celor care sunt internați. De obicei, firma care asigură hrana în spital donează câteva porții și pentru pacienții din UPU, însă uneori acestea nu sunt suficiente”, a explicat ec. Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.