Tinerii arădeni, îndemnaţi să-şi caute slujbe şi în afara ţării

Tinerii arădeni, îndemnaţi să-şi caute slujbe şi în afara ţării

„Mobilitate Europeană pentru o cariera de success”, acesta este motto-ul sub care va avea loc la Arad un seminar de promovare a serviciilor Reţelei Europene a Locurilor de Muncă EURES. Organizatorul evenimentului care se va desfăşura în data de 16 octombrie este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad care intenşionează astfel să promoveze serviciilor EURES, dar şi pe cele ale altor reţele europene în rândul tinerilor elevi, studenţi, absolvenţi şi altor persoane interesate.

„Odată cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeană, în calitate de serviciu public de ocupare, Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Muncă a devenit membru de drept al reţelei EURES, care reprezintă o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţțiului Economic European şi alte organizaţii partenere implicate pe piaţa muncii”, afirmă reprezentanţii AJOFM Arad.

Între obiectivele seminarului se regăsesc: creşterea gradului de conştientizare a beneficiilor utilizării reţelei EURES şi a altor reţele europene (Europe Direct, Europass) în rândul tinerilor elevi, studenţi, absolvenţi şi nu numai şi încetăţenirea unei culturi a mobilităţii în rândul populaţiei active. De asemenea, organizatorii intenţionează ca reţeaua EURES să devină o opţiune a solicitanţilor de locuri de muncă şi a angajatorilor în privinţa recrutării internaţionale şi a mobilităţii lucrătorilor.

Seminarul se va desfăşura la Universitatea „Aurel Vlaicu“, Bulevardul Revoluţiei nr.77, parter, sala nr.13, în data de 16 octombrie, începând cu ora 10,00.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.