Tinerii bursieri au spus „STOP COZI”. Află cum o poți face și TU

Tinerii bursieri au spus „STOP COZI”. Află cum o poți face și TU

În prezent există cozi interminabile și inutile, la care se așteaptă ore bune la ghișeele de la diverse instituții publice, dar și disfuncționalități de comunicare a orarelor și a procedurilor de programare în persoană.

„Stop Cozi” este un portal web și un set de aplicații mobile (Android/iOS/Windows Phone) pentru programări la instituții publice,  dezvoltat de tinerii bursieri selectați de Guvern pentru simplificarea interacţiunii autorităţilor cu cetăţenii sau cu mediul de afaceri.

Cu acest sistem vom putea afla disponibilitățile de rezervare la ghișee pentru perioada care ne interesează, care sunt timpii de așteptare curenți și istorici sau duratele necesare estimate ale diverselor tipuri de servicii și ne vom putea face rezervări online pentru diverse servicii publice.

În plus, aplicația de mobil va adăuga rezervări în calendarul telefonului și va trimite alerte pentru programări sau notificări despre estimările de întârziere ale programărilor noastre.

Pe viitor, acest sistem se poate dezvolta pentru a ne asista în alegerea punctului de lucru cel mai convenabil unde putem rezolva problema pe care o avem; ne poate spune cu ce acte trebuie să venim; ne poate ajuta să completăm formulare online, cu validare, poate chiar să trimitem formularele online în avans, evitând complet vizita la ghișeu.
Prototipul constă într-o aplicație web duală, una pentru crearea programărilor de către utilizatori si o aplicație web pentru consultarea și rezolvarea programărilor pentru funcționarii publici.

În interfața de rezolvare de programări, momentan implementată ca un mock-up, funcționarul are o listă a programărilor făcute/zi și poate accesa detaliile fiecărei programări în parte, poate indica când o programare este rezolvată sau că persoana care a făcut rezervarea nu s-a prezentat.

Până în decembrie 2016 echipa GovITHub își propune să dezvolte sistemul de măsurări de cozi și cel de programări, inclusiv aplicațiile mobile și să să pregătească documentația aferentă, testele de componente, de integrare și de acceptanță, confirmând direcția periodic cu beneficiarii.

stop-cozi

Sursa: ithub.gov.ro

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.