Valorile, provocările și oportunitățile profesiei contabile (VIDEO)

Valorile, provocările și oportunitățile profesiei contabile (VIDEO)

Pe plan național sunt peste 40.000 de experți contabili, din care 25.000 fac parte din Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați (C.E.C.C.A.R.).

,,Provocări actuale pentru profesia contabilă din România’’  a fost motivul și tema întâlnirii de ieri, 16 noiembrie 2016, a membrilor C.E.C.C.A.R. din Arad cu reprezentanții conducerii organismului de la București.

Prof.univ.dr. Robert Aurelian Șova – președintele C.E.C.C.A.R. România și lect.univ.dr. Florin Dobre – director general C.E.C.C.A.R. au oferit specialiştilor din profesia contabilă prilejul de a dezbate, din perspective noi, preocupări vechi şi actuale ale profesiei într-o lume globalizată.

În orice profesie, şi cu atât mai mult în domeniul profesiei contabile, prin natura problematicilor ei, în contextul globalizării economiei mondiale, este necesară aşezarea acesteia pe principii fundamentale, menite să asigure standarde înalte de profesionalism şi calitate. În exercitarea profesiei sale, contabilul trebuie să-şi conducă activitatea apelând şi respectând cele trei comandamente ale profesiei contabile, pe care le-am defini ca valori ale profesiei: educaţia, etica şi calitatea serviciilor prestate.

În aceeași idee, prof.univ.dr. Dorel Mateș, Președintele C.E.C.C.A.R. Arad , susține că pofesionistul contabil este acela care trebuie să ofere soluții pentru ca mediul de afaceri să se poată dezvolta. Contabilul autorizat sau expertul contabil trebuie să fie atent la schimbările care intervin în mediul de afaceri, pentru a se putea adapta nevoilor și cerințelor clienților, totodată este imperios necesar să fie la zi cu legislația în vigoare pentru a-și reprezenta impecabil clienții în fața organelor de control ale diverselor instituții. În acest sens, CECCAR Arad oferă membrilor săi cursuri de pregătire și formare profesională și cursuri de dezvoltare profesională continuă, prin întâlnirile periodice organizate la sediul organizației.

Discursul lect.univ.dr. Florin Dobre – director general C.E.C.C.A.R:

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.