Tinerii căsătoriți ar putea primi lunar bani de la stat

Tinerii căsătoriți ar putea primi lunar bani de la stat

Planuri mari vizează familiile tinere din România. Cum tinerii din România sunt reticenţi în a face copii întrucât majoritatea spun că nu o casă a lor, conducerea Partidului Forța Națională şi-a propus să iniţieze un proiect care să vină în sprijinul lor.

Un program Prima Chirie, construirea de locuințe pentru tineri, sume suplimentare începând de la al doilea copil, reducerea TVA pentru produsele destinate copiilor sunt doar câteva exemple de măsuri directe ce vor face parte din platforma de guvernare a Partidului Forța Națională.

După ce Coaliția pentru Familie a propus public un pachet de 50 de măsuri de sprijinire a familiilor din România, Partidul Forţa Naţională a anunţat că va susţine această iniţiativă.

Programul de sprijinire a familiei mai cuprinde înființarea unor instituții speciale pentru sprijinirea familiei, ca de exemplu Secretariatul de Stat pentru Familii în cadrul Ministerului Muncii, ”care va colabora cu instituții specializate de stat, cultele religioase, asociațiile de familii, alte organizații non-profit, mass-media, pentru a sprijini și ocroti familia”. De asemenea, se propune crearea unui Institut de studii pentru Familie și a unei Comisii permanente pentru Problemele Familiei, în Parlamentul României.

”Este o măsură prin care dorim să-i ajutăm pe tineri să aibă o viață decentă. Cum majoritatea nu au bani să își cumpere o locuință după căsătorie, sunt nevoiți să stea cu părinții. Ori în acest fel nu se dezvoltă normal o tânără familie”, a declarat pentru Libertatea, purtătorul de cuvânt al Forței Naționale, Clement Sava.

Sursa: libertatea.ro

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.