Tinerii scenariști și regizori își pot înscrie ideea de scurt-metraj la Atelierul de scenarii

Tinerii scenariști și regizori își pot înscrie ideea de scurt-metraj la Atelierul de scenarii

Scenariștii sfătoși sau regizorii răsunători cu idei ingenioase de scurt-metraje savuroase, în căutare de soluții serioase, mai au 9 zile în care pot răspunde la apelul de înscriere lansat de Asociația CitiZenit din Arad.

Este vorba despre Atelierul de scenarii, o propunere de nerefuzat pentru orice tânăr cineast din România, constând în șansa de a participa gratuit la un workshop de script doctoring, sub îndrumarea Oanei Răsuceanu. Atelierul se adresează tuturor celor interesați de scrierea și dezvoltarea unui scenariu de scurt metraj de ficțiune și își propune să descopere și să sprijine proiecte de film de scurt metraj, precum și să ofere un cadru de lucru profesionist pentru scrierea şi dezvoltarea scenarilor de scurt metraj în cinematografia românească. Mai mult decât atât, în urma acestui atelier, unul dintre scenarii are șansa de a se transforma într-un film, în cadrul programului Atelier de film, un program de producție cinematografică realizat de CitiZenit.

Așadar, dacă ești scenarist sau regizor, dacă ai o idee și un first draft al unui scenariu de scurt metraj, trimite-l pe adresa de email a asociației CitiZenit, contact@citizenit.ro, până cel târziu în 30 iulie, la ora 00:00. Te poți înscrie la Atelierul de scenarii singur sau cu un partener, fie el regizor sau alt scenarist. Opt dintre propunerile trimise vor merge mai departe în Atelierul de scenarii, unde cei selecționați vor avea ocazia de a le dezvolta și îmbunătăți împreună cu Oana Răsuceanu, una dintre cele mai apreciate și prolifice tinere scenariste din România.

Oana Răsuceanu a absolvit şi a predat la secţia de scenaristică din cadrul UNATC, iar de atunci scrie scenarii pentru filme şi spectacole – „Love Building” şi „Breaking News” fiind două dintre lungmetrajele pentru care este cel mai bine cunoscută. Oana este foarte activă şi în managementul cultural şi relaţiile publice, colaborând cu o serie de festivaluri de film şi teatru, cum ar fi Doha Tribeca Film Festival, TIFF, NexT sau Gala Premiilor Gopo.

Atelierul de scenarii se va desfășura de-a lungul a 5 zile de training intensiv, între 7 și 11 august, în Arad, și va presupune atât o parte teoretică, cât și dezvoltarea aplicată a tuturor scenariilor selecționate. Totodată, participanților li se va deconta transportul până la Arad și înapoi acasă și li se va asigura masa pe parcursul celor 5 zile de workshop.

Atelierul de scenarii este un proiect complementar al proiectului Atelier de film, primul din seria de proiecte inițiate de CitiZenit, destinate realizatorilor de film (tineri sau experimentaţi, amatori sau profesionişti). Prin proiectul Atelier de film, Asociația CitiZenit și-a propus să dezvolte o platformă independentă de educaţie cinematografică şi producţie de film, dedicată în special tinerilor cineaşti. În cadrul primelor două ediții ale Atelierului de film au fost realizate 7 scurtmetraje, prezente în festivaluri precum DocuArt, altcineAction!, Split, Filmul de Piatră, IDIF Croația, Timishort, Urban Eye Film Festival, Ceau Cinema! sau fArad, nominalizate în competițiile de la TIFF, Anonimul sau chiar la Premiile Gopo, unul dintre ele câștigând premiul pentru scurt-metraj al Uniunii Cineaștilor din România în 2016.

Atelierul de scenarii este organizat de CitiZenit în colaborare cu Asociația Culturală Control N, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.