Titlul Doctor Honoris Causa al Universității Aurel Vlaicu, decernat unor cercetători de vârf

Titlul Doctor Honoris Causa al Universității Aurel Vlaicu, decernat unor cercetători de vârf

O ceremonie specială de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a avut loc miercuri, 14 octombrie, în cadrul   Conferinței Internaționale  VTCA 2019. Doi cercetători de vârf din domeniul electronicii și din cel al inteligenței artificiale au devenit membri ai comunității academice a universității de stat din Arad.

Prof. Ing. Ciugudean Mircea Aurel, profesor la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universității „Politehnica” din Timişoara, a primit înalta distincție pentru cariera sa științifică și academică de excepție care i-a adus recunoaștere națională și internațională. Menționăm că prof. Ciugudean a descoperit  65 noi circuite electronice șase dintre ele fiind deja brevetate și a contribuit prin lucrările sale la dezvoltarea domeniilor de studiu precum sisteme integrate, circuite electronice, cicuite integrate analogice etc.

Cea de a doua ceremonie a fost destinată domnului Prof. Ing. Lakhmi C. Jain, o personalitate remarcabilă a comunității științifice internaționale. Perseverent, cu o putere de muncă ieșită din comun și devotat pasiunii sale pentru electronică, tehnică de calcul și inteligență artificială, domnia sa a reușit să-și construiască o carieră academică de excepţie de unanimă recunoaștere internațională.

„Suntem onorați că cei doi invitați speciali au acceptat invitația noastră de a face parte din comunitatea academică  a UAV. Suntem convinși că împreună vor dezvolta noi proiecte benefice universității noastre și Aradului”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Alături de ei au fost membri comunității academice arădene precum și invitați din cadrul conferinței. Reamintim că în aceste zile la Arad sunt prezenți  specialiști în domeniul inteligenței artificiale din întreaga lume care participă la  cea de a III-a ediție a Conferinței Internaționale  VTCA 2019.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.