Toamnă chinezească, la Arad. Ce evenimente propune Casa Româno-Chineză

Toamnă chinezească, la Arad. Ce evenimente propune Casa Româno-Chineză

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț a dat publicității evenimentele pe care filiala arădeană a Casei Româno – Chineze le va organiza în această toamnă. Este vorba despre simpozionul internaţional Cultură și Civilizație Chineză – dialoguri interculturale româno-chineze”, finanțat de Centrul Municipal de Cultură, și lansarea unui album monografic al Aradului.

Legat de simpozion prof. univ. dr. Lizica Mihuț a precizat: „Este un prilej pentru mine să aduc mulțumiri consilierilor locali atât celor din dreapta cât și celor din stânga eșichierului politic care au votat în unanimitate acest proiect (n.r. – fapt mai rar întâlnit în Consiliul Local Municipal)”, amintind că la eveniment vor participa și înalți demnitari ai Ambasadei Republicii Populare Chineze la București.

Președintele filialei arădene a Casei Româno – Chineze s-a referit apoi la albumul monografic, care va vedea în curând lumina tiparului. Acesta este editat în limbile română, engleză și chineză.

Tot cu acest prilej, Lizica Mihuț a amintit prezența Aradului pe o pagină întreagă (vezi jos!) în ultimul număr al revistei „Casa Prieteniei” și a felicitat Universitatea de Vest Vasile Goldiș pentru organizarea cursurilor de limba chineză, cursuri organizate până de curând de Casa Româno – Chineză.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.