TOP 5 sfaturi pentru a amenaja o casă de vacanţă

TOP 5 sfaturi pentru a amenaja o casă de vacanţă

Casa de vacanţă poate fi locul în care te bucuri de cele mai frumoase clipe alături de cei dragi. De asemenea, poate fi şi locul în care îţi reîncarci bateriile pe cont propriu, mai ales când simţi nevoia să petreci puţin timp pe cont propriu. Indiferent de motivul pentru care îţi doreşti o astfel de căsuţa, este important să o amenajezi astfel încât să îţi inspire relaxare şi atmosfera de vacanţă.

Iată TOP 5 sfaturi utile pentru a amenaja o casă de vacanţă:

Decide ce atmosfera îţi doreşti

Casa de vacanţă trebuie să inspire atmosferă pe care ţi-o doreşti şi să te îmbie la relaxare şi stare de bine. Bineînţeles, locaţia contează foarte mult atunci când alegi casa de vacanţă. Unele persoane iubesc marea şi să se afle în aproprierea ei, în timp ce alte persoane iubesc muntele sau zonele rurale.

Totuşi, felul în care amenajezi casa va contribui la atmosfera de care te vei bucura. Îţi doreşti un stil de amenajare clasic, care să îţi inspire frumuseţea unui conac sau castel? Preferi o casă de vacanţa cu o atmosferă modernă? Tu decizi cum vrei să te simţi atunci când păşeşti în respectivul spaţiu. Poţi crea atmosfera dorită cu ajutorul amenajării interioare pe care o vei alege.

Optează pentru finisajele potrivite

Finisajele sunt esenţiale în orice tip de locuinţă, aşa că cea de vacanţa nu va face excepţie. Alege finisaje de calitate, pe care să te poţi baza mult timp. De ce? Ei bine, cum casa de vacanţa nu este locuinţa permanenta, este păcat să te ocupi foarte des de renovări, în loc să te bucuri de concedii. Astfel, cea mai bună soluţie este să optezi pentru finisaje care să reziste bine în timp. Printre acestea se număra gresia, parchetul de 10-12 mm grosime, tapetul lavabil sau vopseaua lavabilă.

Atunci când alegi finisajele gândeşte-te şi la aspectul estetic. Nu te grăbi să alegi finisaje la modă sezonul acesta sau anul acesta. Mai degrabă, cauta modele care nu se demodează uşor şi care rămân în trend de zeci de ani. Un bun exemplu este tapetul în nuanţe pământii de bej sau grej, dar şi gresia sau faianţă cu aspect de marmură.

Stabileşte un buget

Atunci când amenajezi orice tip de casă, fie ea de vacanţă, fie de reşedinţă, este foarte important să stabileşti un buget. Acest lucru te va ajuta să îţi dai seama de ce anume ai nevoie şi cum poţi să te foloseşti de banii de care dispui pentru a avea o casa aşa cum îţi doreşti.

Nu te grăbi să realizezi bugetul pentru casa de vacanţă în câteva ore. Este de preferat să faci acest lucru cu răbdare, în câteva zile.

Alege paturi confortabile

Poţi face rabat de la multe lucruri într-o casă de vacanţă, însă de la paturi chiar nu ar trebui. Păturile confortabile sunt esenţiale pentru a te simţi bine în vacanţă, aşa că încearcă să alegi modele de calitate. Poţi opta pentru paturi şi saltele de la branduri cu reputaţie în domeniu, dar şi pentru modele de la magazinele mari. Cea mai bună soluţie atunci când alegi paturi matrimoniale sau alt de tip este să citeşti review-urile altor cumpărători sau să mergi să le vezi în showroom.

În cazul în care vrei ca living-ul să devină şi el dormitor, trebuie să alegi o canapea extensibilă confortabilă, care să se transforme uşor în pat.

Pune accent pe siguranţă

Casa de vacanţa nu va fi locuită în permanenţă aşa că trebuie să te gândeşti la siguranţă. Este o idee inspirată să instalezi un sistem de supraveghere video cu alarma, care să îţi fie de folos atunci când laşi casa goală pentru mai mult timp. Sistemele de supraveghere video din prezent sunt super moderne şi se pot controla direct de pe telefon. Foloseşte sfaturile de mai sus ca sursa de inspiraţie pentru a te bucura de o casă de vacantă ce inspiră confort şi te îndeamnă la odihnă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.