Top 6 beneficii ale exercițiilor fizice

Top 6 beneficii ale exercițiilor fizice

Adevărul este că nu te antrenezi doar pentru a arăta bine sau doar pentru a pierde în greutate. Este vorba despre a te simți bine în pielea ta, despre a fi sănătos și a avea energia necesară  îndeplinirii sarcinilor zilnice.

Care sunt principalele beneficii ale exercițiilor fizice care te vor stimula să ieși din casă și să mergi la antrenament?

  1. Oamenii care fac exerciții fizice regulat sunt mai fericiți.

Atât antrenamentul cardio, cât și cel de forță îți pot îmbunătăți starea de spirit. Cercetările în domeniu arată că sunt necesare în jur de 30 de minute de activitate fizică, 3 – 5 zile pe săptămână pentru a beneficia de cel mai bun efect de stimulare a stării de spirit.

  1. Exercițiile fizice executate în mod regulat ajută la reducerea stresului.

Antrenamentul de rezistență reduce hormonii de stres din organism: adrenalina și cortizolul. În același timp, exercițiile fizice eliberează mai multe endorfine care ne ajută să ne creștem starea de spirit și de asemenea, ne fac să ne simțim mai relaxați. Studiile clinice efectuate cu sportivi de anduranță au arătat că exercițiile fizice pot fi utilizate pentru a trata anxietatea și depresia. Pentru practicarea exercitiilor fizice ai nevoie de niste incaltari potrivite, unele dintre cele mai cautate fiind cele de la Nike ce detine o colectie de produse sport, acestea fiind recunoscute peste tot in lume.

  1. Oamenii care fac exerciții fizice dorm mai bine.

Adormi greu sau ai tendința să te trezești de mai multe ori în timpul nopții? Cercetările au arătat că persoanele care fac exerciții cel puțin 150 de minute pe săptămână dorm semnificativ mai bine și, de asemenea, se simt mai energizate în timpul zilei.

  1. Exercițiile fizice ne îmbunătățesc sistemul imunitar.

Devenim mai sănătoși atunci când ne antrenăm, nu doar din cauza creșterii masei musculare și a pierderii de grăsime, ci și pentru că ne stimulăm sistemul imunitar. Studiile au descoperit o legătură între exercițiile fizice regulate și un sistem imunitar mai puternic. Pentru derularea antrenamentelor in conditii optime, ai nevoie de un echipament sport pe masura. In afara de brandul Nike mentionat in randurile de mai sus, un alt brand renumit este Vans, acesta fiind printre preferatele segmentului tanar in ceea ce priveste outfit-urile sport si casual.

  1. Exercițiile fizice ne dezvoltă inteligența.

Studiile arată că antrenamentul fizic chiar ne ajută să fim mai inteligenți. Antrenamentul fizic executat periodic ne ajută să ne concentrăm mai bine și ne îmbunătățește memoria. Unele studii sugerează că exercițiile fizice dificile ne stimulează creierul prin producerea de proteine ​​derivate din creier despre care se crede că ne ajută să învățăm mai bine și să luăm decizii mai bune.

  1. Exercițiile fizice ne cresc încrederea în noi.

Stabilirea și respectarea obiectivelor stabilite ne ajută să avem o părere mai bună despre noi și despre realizările noastre. Există o mulțime de cercetări care sugerează că exercițiile fizice ne fac să fim mai siguri de noi înșine și de abilitățile noastre, ceea ce se reflectă, de asemenea, în toate celelalte aspecte ale vieții.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.