Traficul aerian din vestul Europei, PERTURBAT de bombardiere ruseşti. S-a aflat abia azi!

Traficul aerian din vestul Europei, PERTURBAT de bombardiere ruseşti. S-a aflat abia azi!

Două avioane comerciale având sute de pasageri la bord au fost deviate de la cursul inițial, piloții evitând, astfel, două bombardiere rusești care zburau în spațiul aerian al Irlandei, fără avertisment.

Se pare că perturbările au avut loc pe 18 februarie, când două avioane de luptă britanice Typhoon au fost ridicate de la sol pentru a escorta două bombardiere ruseşti ce zburau aproape de spaţiul aerian britanic.

Autoritatea aeronautică irlandeză a transmis că cele două aeronave ruseşti aveau oprite dispozitivele care emit semnale radio, cele care ajută la identificarea avionului de către radarele controlorilor de trafic aerian.

„Plecarea unei aeronave din Dublin a fost întârziată din cauza activităţii aeronavelor militare ruseşti din spaţiul aerian controlat de Marea Britanie”, a transmis Autorităţii Irlandeze de Aviaţie (AIA), adăugând că ruta unei aeronave aflate în zbor a fost schimbată pentru a se asigura că aceasta este suficient de departe de cea a avioanelor militare ruseşti.

Cele două bombardiere ruseşti nu au pătruns în spaţiul aerian suveran al Irlandei, însă, au zburat în spaţiul aerian controlat de Irlanda, la aproape 50 de kilometri de coastă.

Pe lângă incidentul din luna februarie, la sfârşitul lui ianuarie avioanele britanice de luptă Typhoon au interceptat bombardiere ruseşti Tupolev Tu-95, de rază lungă, deasupra Canalului Mâncii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.