VIDEO/ TEORIE CONTROVERSATĂ despre MOARTE. Când știi cu adevărat că ești mort?

Progresul spectaculos făcut de medicină a făcut ca multe dintre persoanele intrate în aşa-numită „moarte clinică” să fie readuse la viaţă. Astfel că, moartea a devenit, oarecum, relativă, scrie GadgetReport.ro.

Pe platforma de stand-up-uri motivaţionale TED a fost lansat un material video care pune sub semnul întrebării moartea, ca stare în care corpul îşi încetează activitatea şi începe procesul de degradare.

Potrivit teoriei lansată de medici, adevărata moarte intervine abia atunci când nu mai există posibilitatea de a fi înviat, relatează Medical Daily.

După ce au analizat mai multe cazuri de moarte cerebrală sau ca urmare a unui stop cardiac, experţii au descoperit că tot ceea ce fac celulele noastre, pentru a susţine viaţa, este alimentat de glucoza şi oxigenul pe care corpul nostru îl transformă în ATP, parte a acizilor nucleici ADN şi ARN.

Cum toate organismele urmează legea universală a entropiei, aceste molecule tind să se mute aleatoriu din zonele de mare concentrare în cele cu concentraţie scăzută. Cu cât balanţa se înclină spre extrem, moartea celulară se instalează. Odată cu cedarea celulelor la entropie, resuscitarea devine imposibilă.

Până în acest moment, nu se știe, însă, dacă există vreo soluţie pentru ca celulele să supravieţuiască entropiei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.