Traficul feroviar BLOCAT pentru aproape 12 ore între Arad și Deva

Traficul feroviar BLOCAT pentru aproape 12 ore între Arad și Deva

Un accident feroviar produs la graniţa judeţelor Arad şi Hunedoara a făcut ca traficul pe linia ferată, pe ruta Arad-Deva, să fie blocat, duminică, timp de aproape 12 ore.

Acceleratul 1821 care circula pe ruta Bucureşti-Arad a lovit un autotren, la un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată de pe raza localităţii hunedorene Zam, în urma impactului două dintre roţile locomotivei sărind de pe şine. Vinovat de producerea accidentului se pare că a fost șoferul autotrenului, care nu s-a asigurat şi a traversat linia, fiind lovit de tren.

În urma accidentului, nu au fost înregistrate victime umane pentru că trenul a lovit autotrenul doar în remorcă, însă, în cea mai mare parte a zilei circulaţia s-a efectuat pe un singur sens.

Degajarea porţiunii feroviare afectate de accident a durat aproape 12 ore, astfel că traficul feroviar între Deva şi Arad a fost reluat abia duminică seara.

Operaţiunile de repunere a locomotivei deraiate pe şine au fost întârziate din cauza faptului că un dispozitiv folosit pentru ridicarea locomotivei s-a rupt, fiind necesară aducerea altui dispozitiv de la Simeria, de la circa 60 de kilometri depărtare.

Călătorii aflaţi în trenul care circula pe ruta Bucureşti – Arad au fost preluaţi de un tren rapid şi şi-au continuat călătoria la câteva zeci de minute de la producerea accidentului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.