RISCĂ un an de ÎNCHISOARE! Traian Băsescu, INCULPAT în dosarul Gabriela Vrânceanu-Firea

RISCĂ un an de ÎNCHISOARE! Traian Băsescu, INCULPAT în dosarul Gabriela Vrânceanu-Firea

Traian Băsescu a fost audiat, miercuri dimineața, de magistrații Parchetului General în dosarul senatoarei PSD Gabriela Vrânceanu-Firea. Băsescu urma să fie audiat pentru șantaj, însă procurorii i-au schimbat încadrarea juridică în AMENINȚARE.

Potrivit Art. 206 din Codul Penal, „fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării”, se arată în textul legii.

Ameninţarea este considerată o infracţiune minoră, comparativ cu şantajul.

Dacă va fi găsit vinovat pentru această nouă infracțiune în care a fost încadrat, Băsescu poate primi până la 1 an de închisoare.

În fața Parchetului General s-au strâns câțiva protestatari care cer închiderea fostului șef al statului.

Scandalul Băsescu-Firea a izbucnit anul trecut după ce fostul preşedinte a ameninţat-o pe senatoare că ar trebui să stea în banca ei şi că poate într-o zi nu o să-şi mai găsească soţul acasă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.