Traian Băsescu: „Nu am primit nici un ban și nici un bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial”

Traian Băsescu: „Nu am primit nici un ban și nici un bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial”

Invitat la Realitatea TV, preşedintele României, Traian Băsescu, a negat că ar fi primit bani de la fratele său pentru a interveni în dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Răspunzând întrebărilor adresate de realizatorul tv Lavinia Şandru, preşedintele a mai precizat că nu a discutat niciodată cu fratele său, Mircea Băsescu, despre respectivul dosar: „Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În plus, vă asigur, așa cum am mai spus, că nu există niciun polițist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenție de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar”.

Băsescu a spus că fratele său a fost şantajat în acest caz şi că el i-ar fi spus, încă de anul trecut, să se adreseze autorităţilor. „Anul trecut fratele meu mi-a spus că este șantajat. I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituțiile statului. Ceea ce a și făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunț de șantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituțiile statului”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a răspuns şi zvonurilor din presă potrivit cărora fratele său ar fi afirmat că i-ar fi dat şi lui bani pentru a interveni în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial: „Nu cred că fratele meu ar putea să facă o astfel de afirmație pentru că nu este adevărat. Nu am primit nici un ban și nici un bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanță și nici pentru vreo grațiere. Întocmai cum nu am primit niciodată nici un ban și nici un bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo grațiere”.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.