Traian Băsescu, taxat pentru declaraţiile făcute la adresa ACL

Traian Băsescu, taxat pentru declaraţiile făcute la adresa ACL

Reprezentanţii ACL Arad au susţinut o conferinţă de presă în care au criticat Guvernul Ponta şi au informat asupra stadiului de „armonizare” între PNL şi PDL în judeţul nostru.

Prim-vicepreședintele Alianței Creștin Liberale Arad, Iustin Cionca, este de părere că scăderea CAS la angajator este o măsură care poate echilibra economia românească şi, în același timp, Cionca a condamnat „incompetența Guvernului condus de Victor Ponta în a găsi soluții de compensare a aceste scăderi în colectare”.

„Scăderea contribuțiilor de asigurări sociale la angajator este o măsură care poate echilibra economia românească. În același timp, Guvernul condus de Victor Ponta ne arată cât este de incapabil în a găsi soluții de compensare a acestei scăderi în colectare și de a găsi surse de finanțare pentru a sprijini o măsură economică benefică pentru economia românească”, a declarat Iustin Cionca.

Băsescu, taxat de Cionca
Totodată, prim-vicepreședintele ACL Arad respinge acuzațiile președintelui Traian Băsescu, care acuză Alianța Creștin Liberală de „comportament electoral”, și spune că Guvernul are datoria de a găsi soluții pentru o colectare mai bună a veniturilor la bugetul de stat și, în același timp, de a reduce evaziunea fiscală, care este estimată, de către Consiliul Fiscal, la aproximativ 10 miliarde de lei.

„Am văzut că președintele Traian Băsescu ne acuză pe noi, cei din ACL, că avem un comportament electoral susținând această măsură. Reducerea CAS este o măsură de dreapta, pe care noi am susținut-o dintotdeauna și pe care nu o susținem doar din motive electorale, așa cum ne acuză președintele. Este datoria guvernării să găsească soluții pentru o mai bună gestiune a colectării veniturilor la bugetul de stat, după cum este datoria puterii aflate la guvernare de a reduce, prin organismele de reglementare și control, evaziunea fiscală. Reamintesc faptul că, în guvernarea Ponta, evaziunea fiscală a atins cote record pentru ultimii zece ani, deși s-a încercat reorganizarea ANAF, dar a rezultat un fiasco. Alte măsuri benefice pentru relansarea economiei, pe lângă scăderea CAS, ar fi reducerea corupției, reducerea cheltuielilor publice, dar și eliminarea taxelor suplimentare, precum taxa pe stâlp sau acciza la combustibili, care s-au dovedit ineficiente”, a declarat Iustin Cionca, menționând că și investițiile, care lipsesc din guvernarea Ponta, ar putea duce la o relansare a economiei.

Ţolea: „România are cea mai mare scădere a PIB din Uniunea Europeană”
Prim-vicepreședintele Alianței Creștin Liberale Arad, Adrian Țolea, l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că nu recunoaște faptul că România este în acest moment în recesiune, deși acest lucru este evident, iar cifrele arată că țara noastră are cea mai mare scădere a Produsului Intern Brut (PIB) din Uniunea Europeană.

„După doi ani de guvernare socialistă, România are cea mai mare scădere a PIB din Uniunea Europeană. Datele Eurostat arată că economia României a scăzut cu 0,2% în trimestrul I din 2014 și cu 1% în trimestrul II, față de trimestrele anterioare. Iar atunci când în două trimestre consecutive există scădere față de trimestrele anterioare, înseamnă că am intrat în recesiune din punct de vedere tehnic. În același timp, Institutul Național de Statistică, subordonat Guvernului condus de domnul Ponta, arată cifre diferite față de cele ale Eurostat, institut din subordinea Uniunii Europene, semn că primul-ministru refuză să recunoască faptul că România este în recesiune și că guvernarea PSD este una dezastruoasă”, spune Adrian Țolea.

Totodată, liderul ACL Arad spune că prezentarea, de către INS, a altor date decât cele Eurostat, se datorează proastei guvernări și a măsurilor anti-economice luate de către Guvernul Ponta.

„Faptul că Institutul Național de Statistică omite să prezinte aceleași date prezentate de Eurostat se datorează exclusiv proastei guvernări și măsurilor anti-economice luate de către Guvernul Ponta. Principalele cauze care stau la baza scăderii PIB sunt cele 36 de noi taxe și impozite, reducerea drastică a investițiilor, lipsa de absorbție a fondurilor europene sau mărirea accizei la carburant”, a mai spus prim-vicepreședintele ACL Arad.

„Un singur partid”
Dacă cei doi prim-vicepreşedinţi au abordat subiecte de nivel naţional, vicepreşedintele Cristian Urzică s-a referit la modul în care se realizează fuziunea între PNL şi PDL la Arad, amintind de întâlnirea cu reprezentanţii celor nouă oraşe din judeţ, precum şi întâlnirile de „armonizare” avute cu reprezentanţii comunelor. „Nu sunt probleme deosebite, ACL începând să funcţioneze la Arad la parametri maximali”, a ţinut să remarce Cristian Urzică.

Acesta a mai spus că ACL Arad a primit drept „target” strângerea a 50.000 de semnături în perspectiva alegerilor prezidenţiale, procesul aflându-se în plină desfăşurare.

În final, Cristian Urzică a anunţat că în această săptămână vor avea loc, pe colegii, întâlniri comune între organizaţiile PNL şi PDL, „cuvântul de ordine al acestora fiind: un singur partid”.

Loading...
 1. acesti trei oameni traiesc din politica. nu au nici o realizare in viata. daca nu ar mai face politica ar muri de foame.

  Raspunde
 2. daca l-au trimis pe Urzica zis Fisache e clar cam ce valoare are PNL-ul in aceasta alianta, undeva la 2%.

  Raspunde
 3. Doamne scapa-ne. Urzica tine discursuri… S-a intors lumea cu curu-n sus. Pai asta e somer.

  Raspunde
 4. E somer dar o fost 1 luna director de spital…..tare de tot. O gramada de rahat!!!!

  Raspunde
 5. Daca a fost director la Mocrea e ok. era mediul lui. casa si masa gratis.

  Raspunde
 6. Ma uit la poza si ce vad? De trei ori zero barat. E o rusine ca promovati asemenea oameni!

  Raspunde
 7. Si Johannis e ca ei.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.