Tramvaie noi în Arad, autobuze electrice şi reducerea poluării în trafic

Tramvaie noi în Arad, autobuze electrice şi reducerea poluării în trafic

Pentru o viaţă de calitate este nevoie de un mediu curat şi reducerea poluării. Administraţia din Arad derulează deja câteva proiecte care vor produce schimbări pozitive, prin reducerea poluării în trafic.

Achiziţionarea de tramvaie noi este un proiect prioritar pentru administrația liberală arădeană, pentru că dezvoltarea acestui tip de transport, prin condiţii decente oferite călătorilor reduce traficul auto. Oraşul nostru cumpără 20 de tramvaie noi, dintre care 3 au venit deja. Urmează alte 17 tramvaie noi, car vor fi construite de un producător local, ceea ce înseamnă susţinerea locurilor de muncă şi a economiei locale.

Un alt proiect major este construirea unei axe de transport UTA – Aradul Nou, cu un pod peste Mureş, pe strada Şaguna. Traseul este gândit pentru a reduce poluarea, prin introducerea pe acest traseu a 10 autobuze electrice, construirea a două staţii pentru acestea, piste pentru biciclete şi sistem pentru închirierea bicicletelor (ride sharing), aliniament de arbori şi arbuşti. În valoare de 48 de milioane de euro, proiectul va fi realizat din fonduri europene.

„Ca deputat, m-am preocupat de problemele de mediu, de legi care să ne ajute să protejăm natura, să reducem poluarea. Sunt partener în aceste proiecte ale administraţiei locale, prin care reducem poluarea în trafic, prin modernizarea reţelelor şi mijloacelor de transport, prin încurajarea utilizării bicicletelor. Aceste proiecte trebuie susţinute prin vot de toţi arădenii, în 6 decembrie”, a spus Glad Varga, deputat PNL.

Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025

  1. Bine….. dar vazand ca Gladutz este cel implicat ii dau credit. Este printre singurii oameni de calitate din politica aradeana. Un om crescut cu principii, decenta si mult sport… Mult succes in continuare

    Raspunde
  2. Felicitari PNL ARAD . ASTEPT SI PROIECTUL ZONA METROPOLITANA ARADUL AR DEVENI CENTRU VESTULUI

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.