Transportul de persoane şi marfă, în vizorul poliţiştilor. Au fost date peste 150 de amenzi!

Transportul de persoane şi marfă, în vizorul poliţiştilor. Au fost date peste 150 de amenzi!

Poliţiştii arădeni au verificat peste 400 de autovehicule destinate transportului de persoane şi de marfă şi au aplicat 150 de contravenţii, în urma unei ample acţiuni care s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Acţiunea a avut loc în perioada 6 – 12 octombrie şi a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere grave produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către şoferii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au verificat sute de autovehicule destinate transportului de persoane şi marfă. Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale. Astfel, au fost sancţionaţi 19 transportatori de persoane (pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie). De asemenea, au fost sancţionate 135 de persoane la regimul transportului public de marfă, poliţiştii aplicând sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă sau pentru că conducerea unui autovehicul cu defecţiuni tehnice.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat în flagrant şi două infracţiuni.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.