Trei arădeni diagnosticați cu COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore

Trei arădeni diagnosticați cu COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore

Trei arădeni diagnosticați cu coronavirus au decedat iar în ultimele 24 de ore în județul nostru au fost înregistrate 18 cazuri noi.

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 290 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 177 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, două sunt internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, 108 sunt la domiciliu sau externate iar trei sunt decedate.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 18 cazuri noi iar alte 11 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Arad.

În cadrul activităților de control desfășurate ieri, 29 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 26 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 208 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 59 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind controlate și un număr de 14 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.

Nu au fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea unor cazuri de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară sau individuală.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de 12575 lei.

„Atragem atenţia tuturor proprietarilor de restaurante, terase ori localuri unde se organizează evenimente private să asigure cu bună credinţă respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii  virusului SARS-CoV-2.  Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165”, afirmă reprezentanții Prefecturii Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.