Trei proiecte de cercetare câștigate de UAV Arad

Trei proiecte de cercetare câștigate de UAV Arad

Cercetătorii din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad au depus trei proiecte, pe trei domenii diferite, la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), toate cele trei fiind câștigate.

Pe domeniul Informatică,  cect. dr. Vlad Drăgoi a câștigat proiectul „Metode algebrice pentru evaluarea securității criptosistemelor post-cuantice bazate pe teoria codurilor corectoare de erori” în valoare de 246.569 lei, pe domeniul Științele pământului CS III dr. Andreea Lupitu a câștigat proiectul „Influenţa factorilor abiotici asupra caracteristicilor fiziologice şi a metaboliţilor secundari din plante aromatice”, în valoare de 246.950 lei, mentor: Prof. dr. Habil Lucian Copolovici iar pe domeniul Științele vieții aplicate și Biotehnologii As C. Dr. Cristian Moisa a câștigat proiectul “Nanoparticule din deșeuri naturale cu potențiale aplicații medicale” în valoare de 246.950 lei, mentor: Prof. Dr. Habil. Dana Copolovici.

„Este un succes al echipei de cercetători din cadrul universității noastre. Munca de cercetare reprezintă o prioritate pentru UAV și ne bucurăm atunci când eforturile colegilor noștri sunt confirmate. Nu pot decât să felicit echipele de proiect și să le urez succes în obținerea rezultatelor estimate”, a punctat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.