Trei viceprimari din judeţul Arad, declaraţi INCOMPATIBILI de ANI

Trei viceprimari din judeţul Arad, declaraţi INCOMPATIBILI de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor în cazul a trei aleşi locali din judeţul Arad. Este vorba despre viceprimarii comunelor Dieci, Săvârşin şi Târnova.

Aşadar potrivit ANI, Ioan Chiu, viceprimarul comunei Dieci s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 12 mai 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Chiu Ioan Adrian AF”. De asemenea, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada 24 februarie 2012 – 29 iulie 2014, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar şi calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul Chiu Ioan „Măgura Crocna” Persoană Fizică Autorizată.

Viceprimarul comunei Săvârşin, Ioan Marc, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29 iunie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul Marc Ioan „ID” Persoană Fizică Autorizată.

Dorin Virgil Jiva, viceprimarul comunei Tîrnova s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 iulie 2012 – 4 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar şi calităţile de administrator şi asociat unic în cadrul unei societăţi comerciale, precum şi calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul Jiva Dorin Virgil „Lacul” P.F.A.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dintre cei trei viceprimari, Dorin Virgil Jiva nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.