Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” prezentă la două festivaluri europene importante

Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” prezentă la două festivaluri europene importante

După ce vreme de opt zile au fost gazdă bună pentru creatori din toată lumea, în cadrul Festivalului Euromarionete, e rândul actorilor-păpușari arădeni să își arate talentul și inspirația şi acasă la alţii. Două sunt festivalurile internaționale importante la care artiștii Trupei Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad participă în luna mai.

Astfel, între 17 și 23 mai, în Subotica, Serbia, are loc Festivalul Internațional al Teatrelor pentru Copii – LutFest, eveniment care găzduiește din 1994 cele mai reprezentative spectacole pentru publicul tânăr și foarte tânăr. Anul acesta pe adresa festivalului au venit peste 200 de propuneri de spectacole, din peste 50 de țări. Dintre acestea, au fost selectionate 20 de producții din țări precum Ungaria, Italia, Rusia, Grecia sau Germania. Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” este singura trupă din România prezentă la acest eveniment. Actorii arădeni prezintă spectacolul „Sperietoarea de păsări”, în regia Adelei Moldovan și avându-le în distribuție pe Adina Doba și Carmen Mărginean.

Un alt festival internațional de animație important are loc în perioada 18 – 23 mai la Galați: Festivalul Internațional de Animație „Gulliver”. Evenimentul care ajunge în 2015 la cea de a XXIII-a ediție găzduiește producțiile a aproape 20 de trupe din țară și străinătate. Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad prezintă în cadrul acestui eveniment „Fabuloasa călătorie a domnului Nostoc”, în regia lui Radu Dinulescu – montare ce îi are ca protagoniști pe Lenuța și Sorin Dorobanțu. Actorii arădeni joacă în chiar prima zi de festival, de la ora 11, în sala Studio a Teatrului „Fani Tardini”.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.