Concerte în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou

Concerte în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou

Dincolo de un program teatral extrem de tentant, Festivalul Internațional de Teatru Nou le propune spectatorilor și o serie de întâlniri muzicale de excepție.

Prima se petrece astăzi, de la ora 22, în Boeme Teatru, unde carismaticii muzicieni de la Kiss, Nagy & Veress Trio vă propun două ceasuri de blues și… fun.

În 15 mai, de la ora 23, la Boeme Cafe, aveți șansa unei întâlniri artistice de zile mari. Trei parale – este trupa care vă provoacă muzical vineri seara. Cunoscută și de pe coloana sonoră a filmului Aferim (câștigător al Ursului de Aur, la Berlin) Trei parale grupează tineri orăşeni atraşi de muzicile vechi specifice spaţiului carpatic, alăturând muzicilor tradiţionale româneşti şi pe cele ale altor popoare ce trăiesc aici (evrei, ţigani, etc.). Trei parale se sprijină în primul rând pe transcripţiile de epocă pe care Anton Pann – psalt şi teoretician al muzicii bizantine – le-a adunat în câteva volume numite „Spitalul Amorului”. Se adăugă apoi: expediţii prin sate şi lucrul cu diverşi muzicanţi bătrâni, audierea unor înregistrări vechi de teren, scotocirea prin diverse culegeri de folclor muzical. Demersul grupului nu este unul strict, unul ortodox şi exact, nici n-ar avea cum să fie de vreme ce se găsesc la început de drum, de vreme ce sunt încă în căutări, în experimentări.

Ultima întâmplare muzicală din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou este, fără doar și poate, una de… ținut minte. Luiza Zan (foto) și pianistul maghiar Peter Sarik ne provoacă la o întâlnire muzicală de excepție, la o călătorie emoționantă și impresionantă în timp prin muzica anilor 40’ – 50’. Recitalul celor doi muzicieni are loc la Boeme Teatru, în 16 mai, de la ora 22.30.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.