TSD Arad a marcat prin port popular şi simbolistică românească sărbătoarea de Dragobete

TSD Arad a marcat prin port popular şi simbolistică românească sărbătoarea de Dragobete

Sărbătoare a vestirii primăverii și a dragostei la români, Dragobetele are o semnificație etnografică complexă și profund națională prin specificul său.

Din respect pentru tradițiile autohtone, tinerii social democraţi arădeni au încercat în această zi specială să îi sensibilize pe cetăţeni, oferind în mod simbolic un mănunchi de busuioc trecătorilor.

„Credem că tradiţiile româneşti au frumuseţea şi rolul lor specific atât în educaţia tinerilor cât şi în menţinerea unui spirit naţional sănătos la nivelul comunităţii. Dragobetele este o sărbătoare care prin geneză şi semnificaţie se pierde în negura timpului, mergând ca izvoare etnografice până în era precreştină. Rămâne un obicei minunat, transmis din generaţii ca un simbol pur al mugurilor primăverii dar şi a sentimentului de iubire. Într-un context general în care sărbătorile de import sufocă climatul social, ne-am gândit să marcăm printr-un gest simbolic o fărâmă de sensibilitate românească, prin port, deschidere faţă de comunitate şi atitudine”, afirmă consilierul local municipal Flavius Filip, preşedinte al organizaţiei municipale TSD Arad.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.