Mai multe articole din rubrica "" ↑

Tur ghidat gratuit pentru maghiarii din Arad

Tur ghidat gratuit pentru maghiarii din Arad

Un tur ghidat special conceput pentru maghiarii din Arad va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Arad.

Duminică, 19 septembrie, vorbitorii de limbă maghiară din Arad sunt așteptați la un tur ghidat, pentru a afla poveștile orașului în cadrul evenimentului „Turist la tine acasă” organizat prin proiectul Arad Free Tours de Asociația Turism Alternativ în parteneriat cu Asociația Concordia.

Ajuns la al doilea sezon, proiectul își propune să aducă atât în atenția arădenilor, cât și a turiștilor care vizitează orașul lucrurile frumoase, moștenirea culturală și arhitecturală pe care Aradul o are de oferit.

Anul acesta au fost organizat deja șase ediții în limba română, și a venit timpul la fel ca anul trecut să fie organizat un eveniment și pentru comunitatea maghiară arădeană. Așadar toți cei interesați sunt așteptați duminică, 19 septembrie de la ora 18:00 cu plecare din fața Primăriei. Turul va dura aproximativ trei ore și va fi unul clasic care va include principalele obiective din centrul orașului. Ghid o să fie colegul nostru Károly Zsori, voluntar Arad Free Tours.

„Dorim să facem din aceste tururi pentru minorități o tradiție, ne dorim ca în fiecare sezon să organizăm măcar un tur și în limba maghiară, în primul rând pentru a pune în evidență faptul că Aradul este un oraș multicultural și în al doilea rând pentru a nuanța buna conviețuire a localnicilor pe aceste meleaguri indiferent de etnia din care fac parte”, a declarat Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

Linkul evenimentului îl puteți găsi aici: https://fb.me/e/1i5Yy0hlm

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.