Turcia REDESCHIDE sezonul TURISTIC! Ce trebuie să știe cei care doresc să-și petreacă vacanța acolo

Turcia REDESCHIDE sezonul TURISTIC! Ce trebuie să știe cei care doresc să-și petreacă vacanța acolo

Erdinç Adali, director comercial al Memento Group Holding, a explicat cum se pregătește Turcia pentru redeschiderea sezonului turistic.

Adali a prezentat, aseară, pe Facebook, o serie de informații de ultimă oră, care fuseseră date publicității de  Mehmet Ersoy, ministrul Turismului și Culturii din Turcia.

Astfel, zborurile externe vor începe de la începutul lunii viitoare iar la  toate punctele de frontieră vor fi instalate „stații de test Covid 19”. La intrarea în țară, înainte de controlul pașapoartelor, se va face un test obligatoriu pentru fiecare persoană, care va dura maxim 2 – 3 minute, fără să se creeze aglomerație.

Important: Carantina obligatorie, de 14 zile, nu va fi practicată la intrarea în Turcia, indiferent din ce țară provin vizitatorii.

Potrivit lui Erdinç Adali, autoritățile turce „au stabilit 132 de criterii, între care sunt incluse și măsurile agreate de comunitatea internațională pentru combatarea virusului, și se vor elibera certificate «Zona Non-Covid 19» pentru hotelurile și localurile care le respectă”. De remarcat, că respectarea măsurilor va fi verificată de cel puțin două ori pe lună iar cerificatele se vor actualiza lunar, spune Adali.

Directorul comercial al Memento Group Holding a anunțat și faptul că nu se va renunța la regimul de masă all inclusive, ci se va schimba doar modul de servire a mesei. Concret, servirea turiștilor cu mâncare și băuturi va fi făcută exclusiv de personalul angajat.

În plus, în cadrul training-urilor, cei care activează în domeniul turismului vor fi instruiți și în ceea ce privește situațiile de pandemie.

În final, Erdinç Adali a precizat că Turcia va transmite astăzi o scrisoare de intenție tuturor țărilor partenere în domeniul turismului, care va include detaliile și măsurile legat de certificatul „Zona Non-Covid 19”.

Foto 1: Susesi Luxury Resort

Foto 2: Erdinç Adali

Citește și:

Grecia DESCHIDE sezonul TURISTIC! În ce CONDIȚII vă puteți petrece concediul în țara mediteraneană

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.