Turistul francez, DECAPITAT de ISLAMIȘTI

Turistul francez, DECAPITAT de ISLAMIȘTI

Cetăţeanul francez răpit în Algeria a fost decapitat de o grupare afiliată grupului terorist Stat Islamic, relatează AFP.

Herve Gourdel de 55 de ani fusese răpit, duminică seara în Algeria, potrivit informațiilor provenite de la serviciile de spionaj. Ulterior, Ministerul de Externe de la Paris a confirmat că un cetăţean francez a fost răpit de o grupare jihadistă, afiliată organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Gruparea a difuzat o înregistrare video în care îl prezenta pe cetăţeanul francez, luat ostatic. Jihadiştii îi cereau preşedintelui francez să oprească în maximum 24 de ore atacurile împotriva grupării Statului Islamic. În caz contrar, francezul va fi decapitat.

„Domnule preşedinte Hollande. Eu sunt Herve Gourdel, provin din Nisa, m-am născut pe 2 septembrie 1959 şi sunt cetăţean francez. Am ajuns în Algeria pe 20 septembrie. Am fost răpit de o grupare înarmată numită Jund al-Khilifa, o grupare de origine algeriană. Această grupare armată vă cere să nu interveniţi în Irak. Vă rog, domnule preşedinte, faceţi tot ce vă stă în putere ca să mă scoateţi din acest loc”, spunea Herve Pierre Gourdel, în înregistrarea video difuzată de gruparea care l-a luat ostatic.

Francezul a fost capturat de islamişti în regiunea muntoasă Kabylie din Algeria.

Foto: nydailynews.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.