Descoperire FABULOASĂ în Marea Neagră. Ce s-a găsit la bordul navei Sulina, scufundată în 1942!

Descoperire FABULOASĂ în Marea Neagră. Ce s-a găsit la bordul navei Sulina, scufundată în 1942!

La mai bine de 72 de ani de când nava românească „Sulina”, care făcea parte dintr-un convoi ce a plecat din Constanţa urmând să ajungă în portul ucrainean Nikolaev, s-a scufundat după ce a fost lovită de o torpilă lansată de un submarin rus în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, fotograful și scafandrul Andrey Nekrasov (42 de ani) a avut o surpriză „aromată”.

La bordul navei, acesta a găsit o sticlă plină cu boabe de cafea.

„Am găsit o sticlă de culoare verde închis care plutea aproape de tavanul sălii de mese. Am auzit ceva mişcându-se în interiorul sticlei, ca nişte mărgele. Când am deschis-o, am simţit aroma de cafea. Am măcinat-o şi am făcut licoarea. În ciuda trecerii timpului, cafeaua avea un gust foarte proaspăt. Gustul nu a fost perfect, însă a fost cea mai memorabilă pauză de cafea pe care am avut-o vreodată. Datorită faptului că a stat sub apă atâta timp şi istoriei din spatelei ei, cafeaua a avut un gust special, unic”, a declarat Nekrasov.

Potrivit experţilor, nava „Sulina” este perfect conservată datorită adâncimii la care se află: aproape 22 de metri. Alte nave, scufundate în aceeaşi perioadă, dar care se află la adâncimi mai mici, de 10 – 15 metri, au fost deteriorate de furtunile din timpul iernilor.

Foto: dailymail.co.uk

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.