ULAL Arad anunţă includerea taxei de mediu în facturile pentru salubritate

ULAL Arad anunţă includerea taxei de mediu în facturile pentru salubritate

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) anunţă că „începând cu luna ianuarie 2017 factura la salubritate va cuprinde şi o nouă taxă de mediu, mai exact taxa pentru deşeuri inerte şi nepericuloase, instituită în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 196/2005 cu modificările şi completările ulterioare”.

ULAL Arad anunţă că această ordonanţă stabileşte prin art. 9 alin (1) lit.c) că în anul 2017 pentru deşeuri inerte şi deşeuri nepericuloase încredinţate pentru eliminare finală prin depozitare se încasează o taxă în cuantum de 80 lei/tonă care se face venit la Fondul pentru mediu.

La Arad, această taxă a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 5, din data de 9.01.2017, informează ULAL.

„Factura pentru salubritate va fi compusă din tariful de colectare şi transport în valoare de 3.22 lei/persoană/lună, fără TVA, tariful de depozitare în valoare de 0.54 euro/persoană/lună, fără TVA, şi taxa de depozitare în valoare de 1.95 lei/persoană/lună, fără TVA. Astfel, vom plăti aproximativ 2 lei/persoană/lună în plus la salubritate”, informează ULAL Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.