ULAL Arad: Cine și în ce condiții poate beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței

ULAL Arad: Cine și în ce condiții poate beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad vine în sprijinul asociaţiilor de proprietari cu informaţii privind ajutorul pentru încălzirea locuinței.

Astfel, persoanele singure şi familiile cu venituri mici pot să solicite, conform legislaţiei în vigoare, ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Acesta este acordat doar dacă sunt îndeplinite anumite condiţii înscrise în „cererea – declaraţie pe proprie răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistenţă socială”.

Cererea şi actele doveditoare trebuie depuse la centrele stabilite de primărie până la data de 15 octombrie. Ulterior datei de 15 octombrie se pot depune cererile oricând, în intervalul 1 noiembrie – 31 martie, până la data de 20 a fiecărei luni.

Ajutorul de încălzire poate acoperi parţial său integral costurile de încălzire şi este reglementat de OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Ajutorul este acordat pentru principalul sistem de încălzire al locuinţei şi de el se pot bucura consumatorii de energie termică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale şi de lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.

Pentru a putea obţine ajutorul, veniturile solicitanţilor trebuie să fie sub anumite niveluri stabilite prin OUG nr.70/2011. Astfel, în cazul energiei termice ajutorul poate fi obţinut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 lei şi de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1082 lei.

În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoana este de 615 lei.

Stabilirea dreptului pentru ajutoare de încălzire se face prin dispoziţie a primarului care se emite o singură dată pentru toată perioada de acordare a ajutorului.

Solicitanţii pot primi mai multe informaţii la sediul ULAL Arad, situat pe strada Ştefan Cicio Pop, nr. 7.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.