ULAL Arad despre DEZASTRUL de la termoficare și „soluțiile” din mâneca lui Tipei

ULAL Arad despre DEZASTRUL de la termoficare și „soluțiile” din mâneca lui Tipei

Uniunea Locală a Asociațiilor Locative (ULAL) Arad arată, într-un comunicat de presă, că numărul beneficiarilor rețelei centralizate de termoficare a scăzut mult.

„Calculând debranşările, deşi s-au înregistrat doar 62 de deconectări, în vara anului 2016 scări complete de bloc au renunţat la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice. Aceste deconectări s-au făcut pentru că arădenii şi-au căutat singuri alternativă la sistemul centralizat de încălzire, preţul gigacaloriei şi dezechilibrele instalaţiilor în urma deconectărilor ilegale care au produs debranşări de imobile fiind principalele motive de deconectare”, a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

Aceasta a adăugat: „Nu putem ignora declaraţiile publice ale Poliţiei Locale,  CET Hidrocarburi şi ale Biroului de Presă al Primăriei. Iată că, în sfârşit, avem o recunoaştere publică a incompetenței instituţiilor care nu respectă legea şi care puteau controla fenomenul debranşării astfel încât banii arădenilor să nu fie risipiţi pe investiţii care nu mai servesc numărului de beneficiari pentru care au fost făcute. În acest sens, ULAL Arad a făcut nenumărate sesizări iar reacţiile la poziţia ULAL ne fac să ne întrebăm dacă, de fapt, nu se doreşte distrugerea sistemului centralizat de încălzire al oraşului. Ar fi interesant de ştiut şi punctul de vedere al Instanţei de Judecată Arad atât în ceea ce priveşte «practica unitară» în cazul debranşărilor cât şi faptul că amenda, ca măsură aplicată în cazul unei contravenţii reglementate de lege, a ajuns o simplă idee”.

Dorina Lupșe reamintește  instituţiilor locale responsabile că, referitor la asigurarea încălzirii pe timp de iarnă a arădenilor, deciziile şi măsurile luate până în acest moment au adus la următoarea situaţie:

– 300 asociaţii de proprietari au datorii la CET H, datorii ce reprezintă consumuri de energie termică aferente sezonului trecut şi chiar mai vechi;

– conform situaţiei restanţierilor la CET H de la sfârşitul lunii august, din cele 300 de asociaţii de proprietari 46 au încheiate angajamente de plată în ceea ce priveşte eşalonarea datoriilor cu un sold ce depăşeşte suma de 450.000 de lei.

dorina-lupse-sursa-facebook

„În aceste condiţii, iarna va fi grea nu doar pentru aceste asociaţii, ci şi pentru ceilalţi consumatori. Nu de alta, dar încă suntem în topul preţului la gigacalorie. Noroc că domnul Lucian Riviș Tipei, care ştie de mult timp şi foarte bine situaţia dezastruoasă de la CET, are în mânecă, aşa cum a declarat recent, soluţiile pentru eficientizarea CET-ului. Oare de ce nu le-o fi pus deje în practică?”, se întreabă, pe bună dreptate, Dorina Lupșe.

  1. Ce fata de comunista are individa asta, care spune numai minciuni..

    Raspunde
  2. ULAL este o sugativa de bani dupa asociatiile de propietari……Eficienta zerooooo….. Doar salarii pentru cei ce lucreaza acolo din banii propietarilor…….Desfiintarea acestei SUGATIVE……

    Raspunde
  3. Tanti asta zice ca ”… Aceste deconectări s-au făcut pentru că arădenii şi-au căutat singuri alternativă la sistemul centralizat de încălzire, preţul gigacaloriei şi dezechilibrele instalaţiilor în urma deconectărilor ilegale care au produs debranşări de imobile fiind principalele motive de deconectare”. Asta inseamna ca arădenii trebuie să rămână branșați ca să nu dezechilibreze instalațiile. Mai uită tanti asta că este dreptul oamenilor să se debranșeze și că legală este soluția instanțelor, adică respingerea amenzilor. Amenzile sunt doar o măsură deopotrivă nelegală și disperată a administrației locale de a salva vaca electorală CET. Ce ar mai trebui să știe tanti dar nu poate să afle din cauză ca … nu poate, este că instalațiile se dezechilibreaza și prin închiderea unui robinet/calorifer și prin simpla utilizare a robineților termostatați. Poate că ar fi util să mai spunem că ULAL Arad prin mintea luminată a președintei ei a solicitat de fiecare dată consumarea banilor publici pe subvenții și nu pe investiții în sistemul de distribuție, așa că acuma avem, cu directa ei implicare, un sistem ineficient și nerentabil, un preț pe gigacalorie foarte mare, o apă călduță în loc de apă caldă și spre marea ei satisfacție, o categorie întreagă din populația Aradului în situație fie de victime a CET fie de contravenienți forțați de un sistem punitiv ilegal și abuziv.

    Raspunde
    • Pai cum vine asta cu dezechilibrarea instalatiilor ca nu prea inteleg…pai chiar asa, cand am robineti termosatati cu repartitoare si ii inchid atunci nu se dezechilibreaza termic instalatia? Si daca ma debransez nu ramane mai mult agent termic pt ceilalti ramasi bransati? Sistemul nu e mai eficient pt. ca raman mai putine calorifere de incalzit? Pare totul o vrajeala numai pentru a tine un sistem energofag, ineficient si capusat de politicieni, pe cheltuiala noastra.

      Raspunde
  4. voi toti comentati si nici nu stiti despre ce vorbit ii bine totusi ca aveti opinii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.