ULAL susţine că se fac PRESIUNI asupra asociaţiilor de proprietari să semneze contractele de salubrizare cu RETIM

ULAL susţine că se fac PRESIUNI asupra asociaţiilor de proprietari să semneze contractele de salubrizare cu RETIM

În urma presiunilor efectuate prin mai multe mijloace asupra asociațiilor de proprietari, cu privire la semnarea contractului de prestare a serviciului de salubrizare a localităților, Uniunea Locală a Asociațiilor Locative (ULAL) Arad a solicitat Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) să analizeze acest contract și să se pronunțe cu privire la legalitatea acestuia, se precizează într-un comunicat de presă al uniunii.

În comunicatul ULAL Arad se face precizarea: „Aceasta în contextul în care nici în contractul – cadru aprobat de Ordinul nr. 112/2007, și nici în HCL nr. 297/2015, privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare din Municipiul Arad nu sunt prevăzute obligații ale asociațiilor de proprietari privitoare la organizarea pazei și supravegherii spațiilor de depozitare a deșeurilor”.

De remarcat, că ULAL Arad s-a adresat și Instituției Prefectului Arad care, în opinia reprezentanţilor uniunii, „trebuia să se sesizeze la faptul că administratorii de condominii au fost contactați în repetate rânduri pentru semnarea acestor contracte, fiind convocați de instituțiile locale la întâlniri cu firma privată”.

La Arad, operatorul care a câştigat licitaţia pentru salubrizare este RETIM Ecologic Service SA.

Loading...
  1. Si partea urata este ca vin si pe la firme micute si magazine sa incheie astfel de contracte si nu lasa loc de intors. Eu stiu ca un contract se incheie intre doua parti, cu acceptul ambelor. Nu ca o parte vine cu lectia invatata si impusa, iar cealalta parte nu are de ales si semneaza ca “primarul”. Adica in momentul in care am avut obiectii, mi sa spus ca pot sa semnez cu cine vreau eu, dar ca, de fapt. numai ei sunt pe piata. Cand am spus ca cantitatea de gunoi stipulata in contract este mult prea mare, au spus ca asta e standard, ca cei din conducere sau ghidat dupa volumul pubelelor si ca mai putin nu se poate. Adica vrem, nu vrem, trebuie sa producem gunoi. Si inca cat mai mult. Cand am spus ca e mult prea mult, mi-au intins o hartie pe care scria ca refuz colectarea. Ei bine, asa nu merge. Le-am spus sa o scrie si sa si-o semneze singuri. Eu nu refuz colectarea gunoiului, dar, la cantitati normale, nu aberante. Atunci cand nu esti producator de deseuri, cand ai 90% doar gunoi menajer, dupa doua persoane, nu ai cum sa fii de acord cu aberatiile lor, Mai ales ca au crescut cantitatea cu 50% mai mult decat firma anterioara, cantitate care si aia era oricum foarte mare. Asa nu merge, unii doar sa impuna iar ceilalti sa bage capul in pamant si sa accepte ca o turma de prosti. Asta nu este contract intre doua firme private. Miroase a dictatura cu accepul si sustinerea alesilor orasului. Stau si ma-ntreb, oare cat la % din contrecte merge direct in buzunarele lor personale. Sunt sigur ca multi i-si pun intrebarea asta dupa cum mi-au confirmat chiar ei, cei care se plimba cu contractele.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.