ULAL susține scăderea prețului gigacaloriei, de la 392 de lei la 276 de lei

ULAL susține scăderea prețului gigacaloriei, de la 392 de lei la 276 de lei

Uniune Locală a Asociațiilor Locative a propus Consiliului Local Municipal majorarea subvenției la prețul gigacaloriei, din următorul sezon rece.

ULAL își dorește ca prețul gigacaloriei să scadă de la 392 de lei la 276 de lei.

„În ultimii ani am asistat la deconectări masive a apartamentelor din condominiile alimentate cu energie termică în sistem centralizat sau la debranșarea totală a clădirilor care au fost proiectate și construite cu acest sistem. Chiar dacă legea permitea deconectările în anumite condiții, cei mai mulți au ales să urmeze calea ilegală de deconectare.

Nu a existat o prioritizare pentru guvernele de dupa 1989 privind strategia energetică națională și a sistemului iar după ce CET-rile au ajuns în subordinea administrațiilor locale nici atât. Cu toate că au fost cheltuite sume mari din banii publici nu s-a dorit cu adevărat eficientizarea sistemului, rămânând doar o sursă sigură de venit pentru cei care au adus centralele electrice de termoficare în colaps.

În Arad ca și în alte orașe ale țării cetățenii s-au săturat de promisiuni si nerealizări din partea celor care au fost aleși. Sperăm să se țină cont  de  propunerile ULAL Arad  la  dezbaterea  publica  pentru  bugetul  Municipiului  Arad,  către  Consiliul Municipal  Arad, de majorare  a subvenției la tariful gicacaloriei  livrată  populației, la intrarea în sezonul rece,  astfel ca pretul să scada de la 392 cât este în prezent la 276 lei”, a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad, într-un comunicat de presă.

  1. stiutorDeTreburi 25 iulie, 2019, 1:32 pm

    Ce frumos!

    ULAL sustine cresterea subventiei…
    Dar are de gand ULAL sa finanteze din bugetul sau aceasta crestere sau pune primaria sa gaseasca banii?

    P.S.
    Ce parere are ULAL de subventionarea achizitiei de centrale individuale de apartament si inhiderea Termoficarii (cu tot cu subventionarea ei)?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.