ULTIMA ORĂ: Ce se întâmplă cu PENSIILE și cu ALOCAȚIILE

ULTIMA ORĂ: Ce se întâmplă cu PENSIILE și cu ALOCAȚIILE

Șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă, a vorbit despre creșterea pensiilor și alocațiilor.

El a declarat faptul că Guvernul Orban va crește pensiile de la 1 septembrie, dar nu se știe încă cu cât. Inițial s-a discutat despre o mărire cu 10%.

„Este un scenariu de lucru la Ministerul Finanțelor cel pe care l-a enunțat Florin Cîțu, însă procentul exact, cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie, putem să aflăm doar după ce avem evaluarea pe primul semestru legat de evoluția finanțelor publice, situația veniturilor bugetare, situația economică, așa cum a anunțat primul ministru Ludovic Orban de mai multe ori. După această evaluarea a primului semestru, în conformitate cu Legea responsabilității fiscale, vom putea avansa un procent rezonabil, realizabil pentru creșterea pensiilor. Ceea ce putem spune însă tuturor pensionarilor este că facem eforturi ca aceste pensii să crească de la 1 septembrie și cu siguranță vor crește. Rămâne, într-adevăr, o necunoscută procentul cu care aceste pensii vor crește de la 1 septembrie”, a declarat Ionel Dancă la un post TV.

În ceea ce privește dublarea alocației copiilor, șeful Cancelariei premierului spune că acestea nu pot fi dublate în fiecare an, deoarece au fost dublate anul trecut, la inițiativa liberalilor, la cinci ani de la ultima creștere. Acesta susține că „În acest moment, România nu poate susține astfel de cheltuieli sociale aberante”.

  1. seful cancelarie incompetent sa isi dea demisia.cum adica nu se pot dubla alocatiile ordinarilor,hotilor?pai,taiati din penziile speciale,si dati la copii.daca num,la puscarie cu voi-zgarcitilor.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.