Starea de alertă se PRELUNGEȘTE! Când se estimează că vom reveni la o viață normală

Starea de alertă se PRELUNGEȘTE! Când se estimează că vom reveni la o viață normală

Autoritățile din România estimează că starea de alertă va fi prelungită și după 15 iunie, o reîntorcere la viața normală de dinaintea epidemiei de coronavirus fiind posibilă abia la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august.

„Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, într-o intervenţie telefonică la B1TV.

El a atras atenția că transmiterea intracomunitară a virusului SARS-CoV-2 va continua şi pe parcursul acestei veri: „Din previziunile noastre, în toată perioada verii vom mai avea o transmitere comunitară. Virusul nu dispare deodată”.

Nelu Tătaru și-a exprimat speranța ca măsurile de relaxare de acum să fie însoţite de respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului, „tocmai pentru a putea ajunge cât mai curând la acea viaţă cvasi-normală pe la sfârşitul lui iulie – începutul lui august”.

Foto: Arhiva/ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.