Ultima zi în care se pot CONTESTA AMENZILE din starea de urgență. Cum trebuie să procedeze românii

Ultima zi în care se pot CONTESTA AMENZILE din starea de urgență. Cum trebuie să procedeze românii

Banii pe care românii i-au scos din buzunar pentru a plăti amenzile din perioada stării de urgență pot fi recuperați și astăzi, aceasta fiind ultima zi când va fi posibil acest lucru.

Peste 300.000 de români au primit amenzi în valoare totală de 130 de milioane de euro în cele doua luni de stare de urgență, însă Curtea Constituțională a României a stabilit, la finalul acestei perioade, că sancțiunile au fost neconstituționale.

Ca urmare a deciziei CCR, instanța de judecată va anula procesele verbale de contravenție pentru nerespectarea regulilor de combatere a răspândirii noului coronavirus.

Persoanele care au plătit deja amenzile își vor putea recupera banii de la stat cu condiția ca aceștia să formuleze o plângere contravențională la judecătorie până maxim astăzi, 2 iunie.

CCR a precizat că legea care reglementa situația acordării amenzilor nu întrunește „exigențele de claritate, precizie și previzibilitate”. În plus, stabilirea contravențiilor a fost lăsată, spun judecătorii CCR,  „în mod arbitrar la aprecierea agentului constatator”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.