Un arădean deţinea ILEGAL mai multe pistoale şi muniţie

Un arădean deţinea ILEGAL mai multe pistoale şi muniţie

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au efectuat în această dimineaţă două percheziţii pe raza municipiului Arad la locuinţele unui bărbat bănuit de deţinere ilegală de arme şi muniţii.

În urma percheziţiilor au fost găsite două revolvere calibru 9 mm, un revolver calibru 6 mm şi un pistol marca IWG, toate deţinute fără drept. De asemenea, au fost găsite 730 de bucăţi muniţie letală, 2.072 de bucăţi muniţie neletală şi 10 bucăţi tuburi percutate.

munitie

În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul ar fi procurat armele şi muniţia din Ungaria, pe care le-ar fi introdus ulterior în ţară fără să le declare autorităţilor.

Armele şi muniţia găsite în urma percheziţiilor, dar şi armele şi muniţia deţinute legal de bărbat (acesta fiind cunoscut ca deţinător legal de arme), au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

munitie2

Arădeanul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

De remarcat, că activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.