Mărturii ȘOCANTE ale unui GENERAL: „Structura scutului ANTIRACHETĂ din România e UNIVERSALĂ“. SUA pot lansa un ATAC NUCLEAR

Mărturii ȘOCANTE ale unui GENERAL: „Structura scutului ANTIRACHETĂ din România e UNIVERSALĂ“. SUA pot lansa un ATAC NUCLEAR

Rusia se teme tot mai mult că SUA ar putea lansa un atac nuclear surpriză asupra ţării de la bazele scutului antirachetă american care încercuiesc teritoriul rusesc.

Potrivit generalului rus Poznihr, creșterea potențialului scutului antirachetă american încurajează cursa înarmării și obligă celelalte țări să ia măsuri pentru a riposta. Desfășurarea scutului antirachetă american rupe echilibrul înarmării nucleare și complică dialogul pentru dezarmarea nucleară.

„Structura acestui sistem include complexul antirachetă terestru Aegis Ashore (AAMDS) din România și se fac eforturi intense pentru desfășurarea unor instalații antirachetă în 2018 în Polonia”, a spus generalul Gherasimov, susținând că la baza din România ar fi instalate rampe universale din care pot fi efectuate nu numai interceptări antirachetă, ci și lansări de rachete de croazieră de tipul „Tomahawk”.

Același tip de elemente ar urma să fie instalate și în Polonia, a indicat el, apreciind că, astfel, „toate obiectivele strategice situate în partea europeană a Rusiei se vor afla în raza de acțiune a rachetelor de croazieră”.

Sursa: Realitatea.net

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.