Un deputat arădean oferă SOLUȚII pentru rezolvarea problemelor de TRAFIC din VLAICU și zona industrială

Un deputat arădean oferă SOLUȚII pentru rezolvarea problemelor de TRAFIC din VLAICU și zona industrială

Pentru angajații din zona industrială este un adevărat calvar drumul spre și dinspre locul de muncă, din cauza traficului îngreunat, atât în cartierul Vlaicu, cât și la ieșirea din Arad până în zona industrială.

O soluție pentru rezolvarea acestor probleme ar putea fi extinderea linie de tramvai în toată zona industrială, dar și în cartierul Gai, spune deputatul social-democrat, Adrian Todor.

„În urmă cu 14 ani, înainte ca vizionarul fără viziune Gheorghe Falcă să preia frâiele acestui oraș, Primăria Arad a extins linia de tramvai în zona industrială, până în fața Vămii Arad, printr-un proiect de două milioane de euro, finanțat din fonduri europene. De atunci însă, această linie stă nefolosită, pentru că administrația Falcă are alte interese pe zona de transport. Vedem zilnic, atât dimineața, cât și seara, cozile imense de autobuze pline cu muncitori care merg la muncă, cozi prezente în special în cartierul Vlaicu, de la gară și până la ieșirea din Arad. Zeci de mii de muncitori au zilnic de suferit, au de așteptat zeci de minute suplimentar în trafic, din cauza ambuteiajelor, dar și pentru că municipalitatea refuză efectiv să găsească o soluție, probabil și pentru a nu deranja firmele de transport apropiate PNL”, afirmă Todor.

„Cea mai eficientă soluție ar fi extinderea liniei de tramvai în zona industrială, dar și în cartierul Gai, realizându-se astfel un circuit complet între cartierul Vlaicu – zona industrială – cartierul Gai. Prin această investiție, s-ar oferi condiții mult mai bune muncitorilor care lucrează în zona industrială, având în vedere și faptul că primăria va achiziționa tramvaie noi, dar totodată vom rezolva și problema traficului îngreunat de prezența autobuzelor, în cartierul Aurel Vlaicu. Valoarea unei astfel investiții poate fi suportată de la bugetul local, având în vedere excedentul de 40 de milioane de euro al Primăriei Arad, iar valoarea lucrărilor probabil n-ar depăși 2 milioane de euro. De altfel, consilierii PSD vor solicita ca pentru bugetul din 2019 să fie alocate sume pentru studiile necesare unei astfel de investiții, dar și pentru o parte dintre lucrări, care ar putea începe chiar la anul, dacă se va rezolva în timp util partea de documentație și cea de licitațe“, declară Adrian Todor, deputat al PSD Arad.

 

Loading...
  1. Tipul fura ideea cu care a venit in trecut Ciupe, nu ar fi o idee rea dar vreau sa vad in detaliu cum se vrea introducerea tramvaiului in Zona ondustriala care e foarte aglomerata deja datorita camioanelor care aprovizioneaza fabricile din zona. Chiar daca e o idee SF un monarail la inaltime cu statii tot pe sus ar fi o idee si pt asta exista si furnizori iar fonduri europene chiar cred ca se pot obtine.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.