Mai multe articole din rubrica "" ↑

Un efort COLECTIV

Un efort COLECTIV

Desemnarea unui guvern de tehnocraţi, la înţelegere cu partidele mari din România, nu poate fi pe placul celor care îşi doresc resetarea sistemului şi sancţionarea, cu adevărat, a clasei politice, dominată de PSD şi PNL (în mare măsură ex-PDL).

Diaspora a reacţionat şi continuă să reacţioneze atunci când situaţia din ţară o impune iar în momentul de faţă a lansat o provocare căreia dacă i se va da curs ar putea dărâma sistemul impus de o clasă politică ale cărei tare continuă să ne facă viaţa amară.

„Ocupaţi partidele!”, este îndemnul care vine de la Asociaţia Românilor din Italia. Dar, haideţi să vedem despre ce este vorba:

„Dacă voi nu ne vreţi, noi oricum venim! După stingerea protestelor din stradă cu extinctorul Cioloş, rolul participanţilor la Revoluţia #COLECTIV s-a încheiat. Partidele corupte care au făcut posibilă tragedia din clubul COLECTIV şi toate celelalte tragedii anonime cauzate de corupţie şi incompetenţă au votat un guvern care nu le va pune probleme. Noul Guvern nu poate face nimic care să nu fie pe placul partidelor din Parlament. Nimeni nu-i va deranja pe politicieni până la alegerile din 2016.
Aşa ceva nu trebuie să se întâmple.
După ce societatea civilă a ocupat pieţele, este timpul să ocupe partidele şi să le schimbe din interior, să le dilueze componenta coruptă, în prezent majoritară, până când va deveni nesemnificativă.
Nu sunt de ajuns câteva zile de strigat în stradă pentru a schimba România. Soluţia nu este fuga de politică, ci implicarea masivă în politică a oamenilor oneşti din România şi din străinătate”.

Potrivit lui Eugen Terteleac, preşedinte Asociaţia Românilor din Italia, partidele din România vorbesc în numele poporului român, sub pretextul votului popular dat candidaţilor. Acesta atrage însă atenţia că „selecţia candidaţilor se face nedemocratic, posturile eligibile se plătesc şi înainte, şi după alegeri”.

„Mecanismul corupţiei are izvorul în selecţia clasei politice făcută de şefii partidelor. Tocmai persoanele pe care le votăm și cărora le acordăm susţinerea noastră sunt, de fapt, cele care patronează sau tolerează corupţia care ne ucide.
Diaspora românească este la fel de afectată de partidele care şi-au făcut filiale, le-au umplut cu oportunişti şi vorbesc în numele românilor din străinătate.
Se trag sfori încă de pe acum ca pentru cele şase posturi de parlamentari din diaspora să fie propuşi tot personaje paraşutate de la Bucureşti care nu au nimic în comun cu diaspora”, semnalează Eugen Terteleac.

„Facem un apel la românii din diaspora: Haideţi să ne înscriem cu miile într-o filială a unui partid, sa declanşăm alegeri la nivel de filală a respectivului partid, să ne alegem noi conducerea şi candidaţii noştri la funcţii publice, care să reprezinte diaspora la alegerile parlamentare. Societatea civilă, cei care au ieşit în stradă, trebuie să se înscrie în partide şi să provoace alegeri la toate nivelurile, în mod transparent.
Să demarăm această acțiune în diaspora şi să dăm un exemplu ţării. Să extindem acest <<model>> în toate satele, comunele, să forțăm reformarea partidelor la nivel judeţean şi astfel să ajungem până la nivel central.
OCUPAŢI PARTIDELE! Pe cele din România şi pe cele din străinătate”, este îndemnul Asociaţia Românilor din Italia.

Recunosc, poate părea de-a dreptul utopic ceea ce vor oamenii ăştia. Dar, dacă toţi am evita să mai stăm pe margine şi am reacţiona în consecinţă, într-un efort COLECTIV, nu poate, ci sigur ne-am croi un alt viitor.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.