Un NOU ATAC ARMAT în Franța. Explozie la un restaurant situat lângă o moschee. AUTORUL incidentului A REUȘIT să fugă

Un NOU ATAC ARMAT în Franța. Explozie la un restaurant situat lângă o moschee. AUTORUL incidentului A REUȘIT să fugă

Un nou atac armat a avut loc în regiunea pariziană, joi dimineață. Este vorba despre o explozie într-un restaurant aflat lângă o moschee din estul Franței, iar la Montrouge s-au tras focuri de armă, soldate cu rănirea gravă a doi poliţişti. Ulterior, unul dintre aceştia, o femeie, a decedat.

Autorii incidentului au reuşit să fugă şi sunt dați în urmărire, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

„Procurorul Republicii va declanşa acţiunea publică astfel încât autorul acestei crime să fie imediat identificat şi să poată fi arestat”, a declarat ministrul, care s-a deplasat la Montrouge, locul unde a avut loc incidentul armat.

Surse din poliţie afirmaseră anterior că un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost reţinut la scurt timp după schimbul de focuri.

Potrivit Europe 1, cei doi agresori, înarmaţi cu arme Kalaşnikov, au deschis focul asupra unei poliţiste municipale. Rănită la spate, femeia a decedat, în ciuda manevrelor de resuscitare ale medicilor.

Cei doi poliţişti interveniseră în cazul unui accident de circulaţie, în care a fost implicată o maşină marca Clio. Un autoturism de acelaşi tip fusese furat, miercuri, de autorii masacrului de la săptămânalul francez.

Potrivit informaţiilor obţinute de postul de radio francez, un suspect a fost reţinut, însă semnalmentele acestuia nu corespund cu cele ale celor doi fraţi căutaţi pentru atacul asupra Charlie Hebdo.

Cu o zi înainte, miercuri, capitala Franţei a fost zguduită de un atentat terorist soldat cu 12 morţi şi opt răniţi. Atacul de miercuri a avut loc la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo şi a fost comis de persoane mascate, care au anunţat că îl „răzbună pe profet”.

Doi dintre atacatori – Cherif Kouachi şi Said Kouachi – sunt fraţi, născuţi la Paris, dar cu origini algeriene. Ei sunt în continuare urmăriţi de poliţie. Al treilea suspect, care a condus maşina şi despre care se spune că ar fi un om al străzii, are doar 18 ani. Hamyd Mourad s-a predat, dar susţine că e nevinovat.

Joi este zi de doliu naţional în Franţa şi în paralel au loc întâlniri de urgenţă la Preşedinţie şi Guvern, pe marginea crizei provocate de atentate.

Foto: ndtvimg.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.