Un nou bloc de locuințe va fi construit la Sebiș. Orașul va avea și piste pentru biciclete

Un nou bloc de locuințe va fi construit la Sebiș. Orașul va avea și piste pentru biciclete

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest anunță o investiţie importantă, cu bani europeni, pentru îmbunătățirea calității vieţii în orașul Sebiş.

Astfel, anunță ADR Vest, a fost semnat contractul pentru proiectul prin care va fi construit un bloc de locuinţe sociale şi vor fi realizate piste pentru biciclete pentru a asigura conexiunea cu locurile de muncă, unitățile de învățământ și alte centre de interes administrative, sociale și culturale din Sebiş.

„Blocul, având un regim de înălțime P+2E+M, va fi ridicat pe Calea Aradului, nr. 3. Va avea o capacitate de 24 de apartamente și va deservi 72 de persoane a căror situație economică nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau chirie în condițiile pieței și care respectă condițiile impuse de Legea 114/1996. Apartamentele vor fi dotate cu mobilier și electrocasnice, centrală termică electrică, aer condiționat şi sistem de detecție incendiu, iar blocul va dispune de paratrăsnet cu dispozitiv de amorsare și kit de supraveghere video de exterior. Lungimea pistelor de biciclete nou create va fi de 9,115 km. Vor fi patru culoare speciale destinate bicicletelor, amplasate adiacent drumurilor județene ce tranzitează diametral orașul Sebiș”, informează ADR Vest.

Potrivit instituției, valoarea totală a proiectului este de 15.245.385,53 de lei, din care 14.871.671,99 de lei finanţare nerambursabilă prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

Perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni, beneficiarul investiției fiind Primăria Orașului Sebiș.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.