Un nou volum dedicat istoriei sportului arădean (GALERIE FOTO)

Un nou volum dedicat istoriei sportului arădean (GALERIE FOTO)

Apreciatul scriitor Ionel Costin a lansat săptămâna aceasta cartea de ilustrate „Istoria sportului arădean în colecția Iosif Sârbuț”. Aceasta vine să completeze șirul de volume dedicate sportului arădean.

Lansarea cărții a avut loc în parcul din spatele Complexului Muzeal Arad, instituție care a sprijinit apariția editorială marca „Mirador”, în prezența unor oameni de cultură, foste glorii sportive, colegi ai autorului și jurnaliști.

„Iosif Sârbuț a fost un colecționer în domeniul teatrului și cinematografiei, așa l-au cunoscut arădenii. Dar, pe de altă parte, el a adunat imagini și despre sportul arădean. Cartea de față cuprinde 165 de foto-documente, de ziare, reviste, distincții și medalii. Cea mai veche are 137 de ani, iar cea mai apropiată de vremurile noastre are 50 de ani. Este o carte de suflet, despre ceea ce a fost odată frumosul nostru Arad. O poveste de pe vremea tramvaielor cu cai, a fracului și jobenului. Întotdeauna o să susțin că istoria sportului arădean face parte din istoria Aradului. Am fost ajutat de către prietenul meu, Radu Romanescu, împreună cu care am scos și alte cărți despre fotbalul arădean, de către artistul fotograf, Nelu Scripciuc, dar și de colectivul de la Complexul Muzeal Arad. Toată munca noastră a durat în jur de 6 – 7 luni pentru această carte, pe care cei interesați o pot procura gratuit de la Complexul Muzeal Arad”, a spus Ionel Costin.

„Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de Complexul Muzeal Arad la acest eveniment: Legende ale echipei UTA 1970, membrii ai Uniunii Scriitorilor, profesori, prieteni, jurnaliști, colegi”, a mai transmis, la final, autorul, după sesiunea acordării de autografe.

  1. […] post Un nou volum dedicat istoriei sportului arădean (GALERIE FOTO) appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.